Het begon op 11 mei 2020 stormachtig. Met windkracht vijf zetten Claudia, Marlies en Coen een tijd neer. Coen zou aan het eind van de 11 dagen strijd komen bovendrijven met de snelste tijd. Die zette hij overigens op de 10e dag neer want net als vele anderen deed hij meer dan één poging. Bart was erg sociaal, zette ook al vroeg een tijd neer en strandde uiteindelijk op 3 seconden van Coen. Snel omgerekend is dat... ongeveer anderhalve meter! Derde was Jeroen die halverwege dit onderdeel een tijd neerzette en daarmee vrij eenvoudig op het virtuele podium kwam.

De rest eindigde een minuut of meer van de topplek en zal flink aan de bak moeten op de tweewieler om het podium nog te bedreigen. Zeker gezien het loopvermogen van de huidige top drie.

In de categorie social distancing zijn er enkele reprimandes. Thieu bleef te dichtbij Harm en Alistair moet de voeten van Iris aangeraakt hebben. Helemaal bont maakten Norbert en Harry het. Als uithangborden van RDG is het in feite onacceptabel om precies dezelfde tijd te noteren. Daar kan geen anderhalve meter tussen. Kenneth maakte het minstens zo bont want die zat doodleuk binnen een seconde van zowel Harry als Norbert. Bij deze de waarschuwing: dit gestayer is op het fietsonderdeel onacceptabel.

We zien voor het gemak Ilonka en Ankie door de vingers. Puur omdat zij voor de positie van snelste dame strijden, nemen we aan dat die twee seconden een onvermijdelijk resultaat waren van de fikse strijd. Dat je dan de afstand uit het oog verliest, is alleszins begrijpelijk.

De eindstand van het zwemonderdeel:

Speciale kudo's voor Coen, Claudia en Marlies voor het trotseren van windkracht 5. Bart voor het trotseren van de kou. En tenslotte Natasja die het verstandig vond om half mei al zonder wetsuit het water in te duiken. Onreglementair natuurlijk maar omdat het erg stoer is, doen we net of we regels niet belangrijk vinden. Ze wint er bovendien de rode lantaarn mee.

Mocht iemand zin hebben om mee te doen: dat kan gewoon. Je krijgt 10 strafseconden ten opzichte van de langzaamste tijd en vanaf het fietsonderdeel doe je gewoon mee in het algemeen klassement.

Voor nu: snel wisselen naar fietskleding. Zet je aerobar op je rijwiel en onthoudt iedere meter van de 21 kilometer: Officieel is dit voor de lol maar in de praktijk gaan we allemaal volle bak. De deadline is dinsdag! Woensdag begint immers het looponderdeel en dat mag niet met de fiets.

Volledige informatie over het fietsonderdeel: http://www.rdg-lockdown.nl/joomla/index.php/11-triathlon/15-rdg-bike-course-powered-by-de-paddegraaf

 

Additional information