Het waren me de drie weken wel! Keiharde competitie op afstand in deze bizarre tijden. We vonden het prachtig om te zien hoe fanatiek iedereen was in deze wedstrijdloze periode. Normaal gesproken lezen we nu wedstrijdverslagen van de talloze triathlons waar RDG-ers aan deelnemen. Nu volgden we elkaar op de voet als we - veelal solo - compleet loco gingen in het water, op de fiets of in de schoenen.

En.... we have a winner! Bart wint de allereerste (en eigenlijk hopen we ook de allerlaatste) RDG Lockdown Triathlon.

Hij was tweede na het zwemonderdeel, zette de derde tijd neer op de fiets en stond ook na dat onderdeel tweede maar hij drukte een enorme stempel op dit soort-van-evenement bij het lopen. Direct na de finish had de concurrentie wel door: dit is game, set en match. Bart wint dus en de organisatie vult het podium met Harm op plek 2 en Thieu op plek 3.

Where it all began

Op het betonblok dus. Met onderweg de prullenbak. Coen was daar de snelste met 8m09 en slechts drie seconden daarachter zat Bart. In feite was de nummer 3 enorm laatste want Vince zette de derde tijd ruim een week na de deadline op de klok. Omdat hij ondanks alle praatjes geen geduchte concurrent bleek voor het podium, streek de organisatie over het hart. Jeroen was vierde maar is na het zwemonderdeel niet meer aangetroffen in deze competitie. De organisatie was 5 en 6 en in feite de voorhoede van het peloton want de onderlinge verschillen waren hier klein. Ilona kon Ankie nog net afhouden bij de dames.

Through the polder

Compleet overdressed pakte Ajrooman Harm de snelste tijd met 29m28, ruim een minuut voor Jorrit. Bart - istie weer - was derde op 1m46. Vanaf daar waren de verschillen klein. Jeroen - debutant want hij zette geen zwemtijd neer - was vier met daarachter Thieu, Thijs, Norbert, Coen, Vince en Kenneth. Snelste dame was Ankie die hiermee de leiding bij de dames stevig in handen nam. In het algemeen klassement was Harm voorbij Bart gegaan en Coen was uit de top 3 gevallen want ook Jorrit had nu zicht op het podium.

Round the plas

Bart liet er geen gras over groeien en pakte zonder pardon de snelste tijd. Alleen Vince bleef binnen de minuut met vlak daarachter Coen en Thieu. Omdat Vince en Coen pas sinds kort zonder zijwieltjes fietsen, verloren ze op dat onderdeel het podium en was dat voor de heren organisatie. Ver achter Bart die onbedreigd de winst pakte. Bij de dames was Ankie weer de snelste en zij was zo ruim de beste dame.

De prijsuitreiking:

Categorie Winnaar
Algemeen klassement Bart
Snelste dame Ankie
Ajrooman Harm
Rookie of the organisatie of the year Thieu
Beste vis look-a-like Coen
Blablablablablabla Vince
Matigste keerpunt ThijsR
Hardst op zoek naar horloge Pim
Kortste fietsregistratie Kenneth
Mooiste hartslag-flatliner ThijsvL
Eerste fiets-40-plusser JeroendeR
Tom Dumoulin avant la lettre Norbert
Beste ik-kruip-gewoon-over-de-finish                 Jacob
Lopen? Hoort dat erbij? Jorrit
Morgen looponderdeel dus wie komt er zwemmen? Milo
PR verzamelaar Jan Willem
Snelste RDG-er op Vlieland Ruud
Wegverkenner Niels
Remmen voor bochten doe ik niet Ilonka
Wie het melkzuur in de benen niet eert Geert
Last but not least Harry
Ik zwem het liefst met hoge golven Claudia
Weg met de malaise ik doe een polonaise Helga
Categorie 'ik wil nog een keer'  Alexandra
Groo  tste fan van windkracht 5 Marlies
Beste liedje van de musical Annie Iris
Gezwommen. Nailed it. Klaar. JeroenvR
Ik ben een ster met wederom een PR Alistair
Zonder Adje loopt het niet zo lekker Frans
Ik start vroeg, dan blijf ik iedereen voor Angele
Bocht overslaan en daarna DNF-en Gabri
Beste wedstrijdverslag Natasja

Wat betreft de echte prijs: daar komen we enorm binnenkort op terug.

Tot slot de volledige wedstrijduitslag (wijzigingen voorbehouden want je weet nooit wat er nog binnenkomt) na ruim 17 kilometer zwemmen, 588 kilometer fietsen en 138 kilometer lopen:

 

Rest ons om alle deelnemers enorm te bedanken. Het was een eer om de routes in elkaar te flansen en de excel sheet dagelijks bij te werken. De PR's waren niet van de lucht. Heel gaaf om te zien. Met wat geluk komen er dit jaar nog wedstrijden waarbij Mylaps netjes de uitslag regelt. Zo niet, dan bedenken we met z'n allen nog wel iets om het competitiegevoel levend te houden.

 

 

Additional information