Het zit er weer op! De Corona Cup als opvolger van de Lockdown Triathlon die in mei plaatsvond.

Na het zwemmen het Coen de leiding. Hji ging maar liefst 32 seconden sneller dan in mei maar de PR's waren sowieso niet van de lucht. Ook Bart, Vince en Pim doken onder de tijd van mei. 

Het fietsen was ook hetzelfde rondje en er werd veelal onder ideale omstandigheden getoerd. Ajrooman ging 49 seconden sneller dan in mei en had wederom de snelste tijd. Jeroen, Bart en Thieu volgden met de vissen Vince en Coen daar vlak achter. Met alleen het lopen te gaan was de voorsprong van Ajrooman op Benchmark 1m09. Coen en Vince volgden ook nog binnen de twee minuten.

Lopend was het echter wederom bal. Benchmark deed wat er verwacht werd; hij was 22 seconden sneller dan in mei en wederom de allersnelste. Het was genoeg om eerste overall te worden. Coen pakte de tweede tijd voor Vince en Harm waarmee die laatste de tweede plek in de eindstand veilig stelde voor Coen. Vince was vierde en daarmee van het podium gedonderd.

De eindtijden zijn niet mis. De tijd van Bart in mei was 58m56, daarmee was hij in deze editie 'slechts' derde geworden. In mei bleef alleen de winnaar onder het uur, nu deed de hele top 4 dat. 

Los van de tijden: het was enorm gezellig Veel dank aan de deelnemers, zowel de namen hierboven als degenen die paraat waren bij de Frietkiet ter afsluiting. Het is een vreemd jaar maar sport verbroedert, ook bij RDG.

Rest ons om u allen een prettige winter te wensen met een vooruitzicht op meer evenementen in 2021 zodat we deze Cup niet nog eens hoeven te doen uit pure noodzaak.

 

 

De zwemtijden staan op de borden, hoog tijd om de polder in te rollen met onze razendsnelle bolides.

Full power! Dat was het motto voor de eerste dag van onze Corona Cup Fietsweek. Coen begon op z'n gloednieuwe Speedmax en dook een enorme bak seconden onder z'n PR. In mei werd hij vierde in het algemeen klassement, hij heeft duidelijk een beter resultaat voor ogen deze ronde. Kenneth was de volgende en ook hij zette een prima tijd neer met 34m10. Geen PR trouwens dus hij zal de druk voelen om nog een keer een poging te wagen. Eventjes later kwam Thieu op z'n CKT 568 het parcours op en zette ook een PR neer: hij zette de snelste tijd tot dusver neer met 31m29. Een tempootje van 40,1 kilometer per uur. Da's niet flauw. Tot slot kwam ook Harrie nog een poging wagen en hij zette ook een PR op de borden. Een seconde achter Kenneth, dus hopelijk is er niet gestayerd.

Een dag later werd Thijs in de polder aangetroffen. Een prima tijd bij ideale omstandigheden.

Vince was vervolgens dolenthousiast toen hij de tijd van Coen verbeterde. Ruud had de vaart er ook behoorlijk in en zetten een goede tijd neer. Vervolgens kwam Benchmark Pinkse en die knalde een nieuw PR op de borden en houdt daarmee de favorietenstatus in stand voor de algemene rankschikking na het renonderdeel. Niels zette ook een PR neer en was twee minuten sneller dan zichzelf.

Jeroen had haast. Een tweede tijd ooit op dit rondje en krap boven de 30 minuten en 41,5 gemiddeld, Dat is niet kinderachtig meer. Harrie spoorde z'n stalen ros aan en kwam tot 34m11, een serieuze tijd als voorbereiding op z'n Full Course Weekend. Alexandra had haast met 39m08. Helaas hebben we Pim W, Geert, Alistair en Marlies niet in de polder gezien.

De snelste tijd na een week fietsen was Harm die de KOM op het Polderrondje scherper stelde met 28m43. 

 

In de stand na 2 onderdelen zit Harm nog op pole position voor het renonderdeel maar met z'n brakke beentjes wordt het nog hard werken om de Gazelles (Bart, Coen, Vince) achter zich te houden. De strijd om het podium zal pittig worden. We gaan het zien!

 

 

 

 

 

 

Vertrekken bij het strandje, rondje om de paaltjes en weer terug. De uitleg is simpel, de uitvoering is best pittig.

Dit onderdeel eindigt op 27 september 2020 en dan zit de Corona Cup er alweer op.

Om het leuk te maken; we verzamelen om 16.00 's middags op het strandje om het looponderdeel (Coronaproof uiteraard) gezamenlijk af te werken. Nog even elkaar stimuleren richting een ijzersterk PR. 

Na afloop gaan we de FrietKiet op het strandje beroven. OOK NIET-DEELNEMERS (maar wel RDG lid) zijn van harte welkom!!!! Sterker nog, dat is kei gezellig.

De tussenstand met nog een dag te gaan.

En als we nu zouden stoppen met dit fenomenale evenement, zag de eindstand er zo uit. Met de tijden die gelopen moeten worden om de #1 positie over te nemen.

 

 

 

 

Additional information