We zijn begonnen! Het strandje is vers omgeploegd, er zijn nog wat lege colablikjes van de bodem gevist en dus was het tijd voor RDG-ers om te starten met het zwemonderdeel van de Corona Cup. In totaal zijn er zeven dagen om een toptijd neer te zetten.

Dag 1 - Zondag

Niels maakte het eerste bommetje van de Corona Cup en wilde zijn 11m09 verbeteren. En dat lukte, na 11m02 tikte hij het betonblok aan en de eerste PR was al binnen. Alistair zag het gebeuren en wilde dat ook: 12m04 was zijn tijd in mei en hij sleepte er een 10m44 uit, een PR van jewelste. Even later weer een PR, Thieu zette een nieuwe benchmark neer met 8m52 - een slordige 17 seconden sneller dan wat hij in mei nog op de klokken zetten. Dat lukte Harm niet, koning Copy/Paste zette precies dezelfde tijd neer als in mei: 9m05. 

Dag 2 - Maandag

Dolphin's Day! Het stond niet expliciet in de reglementen maar het was niet de bedoeling om met een speedboat de 500 meter af te leggen. Dat lijkt wel gebeurd te zijn want het ging SNOEIHARD vandaag. Drie tijden onder de 8 minuten, waarmee ze allemaal sneller waren dan de toptijd van mei. Thijs zette doodleuk 8m09 neer en doet ook prima mee. De tijden van gisteren zijn daarmee compleet weggevaagd. Het parcoursrecord blijft wel op naam van Coen, hij ging er een halve seconde onder. Vince volgt op de voet en Pim kan de tenen van Vince aantikken want hij zit daar slechts 3 seconden achter.

Er zijn nog vijf dagen te gaan, meerdere pogingen zijn toegestaan (en moedigen we zelfs aan): we zien de tijden graag tegemoet!

Dag 3 - Dinsdag

De PR's blijven ons om de oren vliegen. Waarschijnlijk komt het door Norbert die telkens juichend en joelend op 150 meter afstand op z'n balkon de deelnemers aanmoedigt. Harrie klokte 9m47, Marlies gaat voor de 'Ladies Cup' met 10m25 en Ruud duwt iedereen vooruit met 11m13. 

Dag 4 - Woensdag

Een rustige dag in de GWP. Kenneth en Harm kwamen elkaar vroeg in de ochtend tegen en jaagden elkaar enorm op. Harm wist nu wel een PR neer te zetten en Kenneth ramde er een enorme bak seconden vanaf en kwam uit op 9m16.

Dag 5 - Donderdag 

De ochtend was er een voor Alexandra die in haar ijsbad had opgewarmd en in het lekkere water een nieuw PR registreerde. Ze zijn niet van de lucht deze week, tot nu toe gaat iedereen sneller dan in mei. In de middag was er ook een PR voor 'Benchmark Pinkse' die ook een sub-8 neerzette met 7m48. Nog steeds trager dan de Coene ridder maar hij is ook al waargenomen in een wielerbaan in Nieuwkuijk waar hij als een razende rond ging dus hij zal vol vertrouwen naar het volgende onderdeel kijken.

Nog twee dagen, we verwachten nog de nodige pogingen!

Dag 6 - Vrijdag

Stilte voor de storm? In de ochtend was er nog een tweede poging van Kenneth iemand die we niet zullen benoemen omdat die op 1 seconde van z'n vorige tijd strandde. 's Avonds knalde Pim naar een dik PR en uit betrouwbare bron (Pim zelf) hebben we vernomen dat er nog een tweede poging in de planning staat.

Dag 7 - Zaterdag

De laatste loodjes... ze waren pittig. Thieu knalde nog een SECONDE van z'n zwemtijd af. Harm bleef vijf seconden van z'n snelste tijd af. Geert zette wel een tijd op de borden en om half 8, nog net voor het donker, zette Jeroen een zeer prima tijd neer.

Met 16 zwemtijden gaan we het fietsonderdeel in. Er is getraind, er zijn tijdritbolides aangeschaft en dus verwachten we weer een PR-bonanza.

 

Additional information